TARBIYA METODLARI VA VOSITALARINING PSIXOLOGIK MAZMUNI. SHAXSNING O‘Z-O‘ZINI TARBIYALASH MUAMMOSI - Egamberdiyev Farxod Tuxtayevich; Safarova Gulsevar (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada tarbiya metodlari va vositalarining psixologik mazmuni, ularning shaxs rivojlanishidagi o‘rni hamda o‘z-o‘zini tarbiyalash muammosi keng qamrovda yoritilgan. Tarbiya jarayonining kognitiv, emotsional va irodaviy jihatlari chuqur tahlil qilinib, zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida samarali metodlardan foydalanish yo‘llari ko‘rsatib berilgan [1, 15–25-bet]. Shuningdek, shaxsning o‘z ustida ishlashi, ichki motivatsiyasi va o‘zini boshqarish mexanizmlari ilmiy asosda ochib berilgan [2, 30–40-bet].