HOMILADOR AYOLLARDA STREPTO KOKK INFEKSIYASI: MIKROBIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA XAVF DARAJASI - Xolmurodov Inoyatullo Ismatulloyevich; O’rolova Munisa Umid qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada homilador ayollarda streptokokk infeksiyasining mikrobiologik xususiyatlari, patogenezi, klinik ahamiyati hamda ona va homila uchun xavf darajasi tahlil qilinadi. Ayniqsa, Streptococcus agalactiae (B guruhi streptokokki) ning roli, uning virulentlik omillari va perinatal infeksiyalardagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, kasallikning diagnostikasi, davolash va profilaktika choralari ham ko‘rib chiqiladi.