BOSHLANGʻICH SINFLARDA ADAPTATSIYA JARAYONINING KECHISHI VA OʻZIGA XOS PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Abdulxasanova Xilola Xolmatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada boshlang‘ich sinflarga kirayotgan bolalarning maktab muhitiga moslashish jarayoni, bu davrdagi psixologik xususiyatlari va ularga ko‘rsatiladigan pedagogik yordamning ahamiyati yoritilgan. Bolalarning yangi ta’lim tizimiga adaptatsiyasi ularning ijtimoiy, emotsional va kognitiv rivojlanishiga bog‘liq bo‘lib, bu jarayonda individual yondashuv muhim ahamiyat kasb etadi.