O‘RXUN-ENASOY YODGORLIKLARIDAGI SODDA GAPLARNING SINTAKTIK VA SEMANTIK TAHLILI - Urakbaeva Nuraybat Maxset qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqola qadimgi yozma yodgorliklar, xususan, O‘rxun-Enasoy yodgorliklari tadqiqiga bag‘ishlanib, unda mazkur masala yuzasidan olib borilgan tadqiqotlar, ilmiy-nazariy qarashlar umumlashtirilgan. “To‘nyuquq” bitigidagi sodda gaplarning darak, so‘roq, buyruq mazmunidagi ayrim namunalari sintaktik va semantik jihatdan tahlilga tortilgan.