NATIONAL CHARACTER AND SOCIAL ENVIRONMENT IN THE WORK OF SHUKUR KHOLMIRZAYEV - Ochilova Marjona Olimjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev ijodida milliy xarakter va ijtimoiy muhitning badiiy talqini tahlil qilinadi. Adib asarlarida inson ruhiyati, milliy qadriyatlar, an’analar hamda jamiyatdagi ijtimoiy jarayonlar o‘zaro uzviy bog‘liq holda tasvirlangan. Maqolada yozuvchining hikoya va qissalarida qahramonlar xarakteri orqali o‘zbek xalqining mentaliteti, turmush tarzi va ijtimoiy muammolari ochib beriladi. Shuningdek, Shukur Xolmirzayevning realizmga asoslangan ijodiy uslubi va uning o‘zbek adabiyotidagi o‘rni yoritiladi.