YANGI O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASIDA MA’NAVIY YUKSALISH VA TASAVVUFIY AXLOQ: MA’NAVIY-METODIK UYG‘UNLIK TAHLILI - Nazarova Dilnoza Eraliyevna; Tojiyeva Shahlo Mirzoxid qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiyasi: Ushbu maqolada Yangi O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasida belgilangan ma’naviy yuksalish maqsadlari va tasavvuf ta’limotidagi axloqiy mezonlarning o‘zaro uyg‘unligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda tasavvufiy "Komil inson" g‘oyasining zamonaviy yoshlar tarbiyasidagi o‘rni hamda ijtimoiy-gumanitar fanlarni o‘qitishda ushbu merosdan foydalanishning metodik asoslari yoritilgan. Muallif tomonidan jamiyatda ma’naviy immunitetni shakllantirishda tasavvufiy poklik va halollik tamoyillarining strategik ahamiyati asoslab berilgan.