TIBBIY TA’LIMDA INNOVATSION PEDAGOGIK YONDOSHUVLAR ASOSIDA TALABALARNING KLINIK KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Maxsudov Valijon Gafurjonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada tibbiy ta’lim tizimida innovatsion pedagogik yondashuvlar asosida talabalarning klinik ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim texnologiyalari, xususan, simulyatsion ta’lim, muammoli o‘qitish (PBL), case-study va interaktiv metodlarning o‘quv jarayoniga joriy etilishi talabalarning nazariy bilimlarini amaliyot bilan integratsiyalashga xizmat qilishi asoslab beriladi. Shuningdek, ushbu yondashuvlar orqali talabalar klinik fikrlash, diagnostika qilish, to‘g‘ri qaror qabul qilish va bemor bilan samarali muloqot qilish ko‘nikmalarini egallashi ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqot natijalari innovatsion pedagogik metodlarning tibbiy ta’lim sifatini oshirish va raqobatbardosh, yuqori malakali mutaxassislarni tayyorlashdagi ahamiyatini tasdiqlaydi.