PAHLAVON MAHMUDNING PEDAGOGIK QARASHLARI VA ULARNING MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYADA TUTGAN O‘RNI - Eshmuratov Xusanjon Ibragim o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada Pahlavon Mahmudning pedagogik qarashlari, uning ma’naviy-axloqiy, estetik va tarbiyaviy g‘oyalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Mutafakkir merosida komil insonni shakllantirish, yosh avlodni milliy va umuminsoniy qadriyatlar asosida tarbiyalash masalalari asosiy o‘rin egallashi yoritilgan. Shuningdek, uning qarashlarining zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim va estetik tarbiya bilan bog‘liqligi ochib beriladi.