RANG KONTRASTI VOSITASIDA BADIIY IFODANI SHAKLLANTIRISH (AKADEMIK RANGTASVIR MISOLIDA) - Malika Yorlaqova Ahmad qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: mazkur maqolada akademik rangtasvir jarayonida rang kontrastining badiiy, estetik va metodik ahamiyati tahlil qilinadi. Rang kontrasti tasviriy san’atda kompozitsion muvozanatni ta’minlash, fazoviy chuqurlikni ifodalash hamda tomoshabinning vizual idrokini boshqarishda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda nazariy tahlil, kuzatish, taqqoslash va amaliy mashqlar metodlari asosida rang kontrastining o‘quv jarayonidagi o‘rni yoritilgan.