NASTURSIYA (TROPAEOLUM MAJUS L.) URUG‘LARINING TURLI PREPARATLARDA UNUVCHANLIGINI ANIQLASH - Sheraliyeva Volida Sherali qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot ishida manzarali va dorivor xususiyatga ega bo‘lgan nastursiya (Tropaeolum majus L.) o‘simligi urug‘larining laboratoriya sharoitida unuvchanligini oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tajriba davomida urug‘larga turli biologik faol moddalar va o‘sish stimulyatorlari bilan ishlov berishning unib chiqish energiyasi hamda umumiy unuvchanlik foiziga ta’siri tahlil qilingan. Natijalar nazorat varianti bilan solishtirilib, eng samarali preparat tavsiya etilgan