QADRIYATLARNING SHAXS MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYASIDAGI O‘RNI - Firuz Rashidov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada milliy va diniy qadriyatlarning shaxs ma’naviy-axloqiy tarbiyasidagi o‘rni keng tahlil qilinadi. Qadriyatlarning inson xulq-atvoriga ta’siri, ijtimoiy munosabatlarni tartibga solishdagi ahamiyati, oila va ta’lim tizimidagi roli ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, globallashuv sharoitida qadriyatlarning yoshlar ongini shakllantirish, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash hamda ma’naviy inqirozlarni oldini olishdagi ahamiyati atroflicha asoslab beriladi va muhim xulosalar chiqariladi.