XORIJIY OAVNING MEDIA MAKONDAGI O’RNI - Mamatqulova Sug‘diyona Vahob qizi; Eshpo'latov Olimjon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xorijiy ommaviy axborot vositalarining (OAV) zamonaviy global media makonidagi o‘rni, ularning axborot almashinuvi, jamoatchilik fikrini shakllantirish va madaniyatlararo kommunikatsiyani rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Xorijiy OAV bugungi kunda nafaqat axborot manbai, balki ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga ta’sir ko‘rsatuvchi muhim omil sifatida namoyon bo‘layotgani yoritiladi. Shuningdek, ularning raqamli texnologiyalar asosida tezkorlik, aniqlik va global auditoriyani qamrab olish imkoniyatlari kengayib borayotgani ko‘rsatib beriladi. Maqolada xorijiy OAVning milliy media tizimlarga ta’siri, axborot xavfsizligi, mediata’lim va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishdagi roli ham alohida e’tiborga olinadi. Muallif xorijiy media resurslaridan samarali foydalanish orqali axborot savodxonligini oshirish, soxta ma’lumotlarga qarshi kurashish va jamiyatda ochiqlikni ta’minlash zarurligini asoslab beradi. Natijada, xorijiy OAV global axborot makonining ajralmas qismi sifatida, ijtimoiy taraqqiyot va bilim almashinuvining muhim vositasi ekanligi xulosa qilinadi.