TURLI EKOLOGIK SHAROITLARDA MOYCHECHAK O‘SISHI, RIVOJLANISHI VA FIZIOLOGIK KO‘RSATKICHLARI - Jo‘rayeva Dilora Mehriddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Moychechak – o‘zining yengil taniladigan tashqi ko‘rinishi, dorivor xususiyatlari va keng ekologik moslashuvchanligi bilan mashhur o‘simliklardan biri hisoblanadi. Uning tabiatdagi o‘sishi va rivojlanishi ekologik omillarning o‘zaro bog‘liqligiga hamda muhit sharoitiga bevosita bog‘liq jarayondir. Moychechak asosan ochiq, quyoshli maydonlarda, engil tuproqlarda o‘sishni afzal ko‘radi, biroq turli ekologik hududlarga ko‘nikish qobiliyati yuqori. U hayotiy energiyasi, moslashuvchanligi va yuqori fiziologik harakatchanligi tufayli turli geografik mintaqalarda yashashga muvaffaq bo‘ladi.