NOBANK-MOLIYA KREDIT TASHKILOTLARI VA ULARNING IQTISODIYOTDAGI OʻRNI - Sindarov Sh.K.; Olimova Dilobar Nurkomil qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola nobank-moliya kredit tashkilotlarining iqtisodiyotdagi oʻrni va ahamiyatini tahlil qiladi. Ular anʼanaviy bank xizmatlaridan foydalana olmaydigan aholi va kichik biznes subyektlari uchun moliyaviy resurslarga kirishni taʼminlashda muhim rol oʻynaydi. Tadqiqot nobank sektorining iqtisodiy oʻsishni ragʻbatlantirish, moliyaviy inklyuziyani oshirish va raqobat muhitini shakllantirishdagi hissasini koʻrib chiqadi. Shuningdek, ularning faoliyatini tartibga solish va barqaror rivojlanishini taʼminlash masalalari ham yoritilgan. Maqola ushbu tashkilotlarning milliy iqtisodiyotdagi salohiyatini toʻliq roʻyobga chiqarish boʻyicha tavsiyalar beradi.