KORPORATIV VA MOLIYAVIY BOSHQARUVNING KONSEPTUAL TAHLILI: STRATEGIK BARQARORLIK VA OPERATSION SAMARADORLIK MUTANOSIBLIGI - Bositova Samiya Bahodir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy korxonalarni boshqarishning ikki ustuvor yo‘nalishi — korporativ boshqaruv va moliyaviy boshqaruv o‘rtasidagi konseptual hamda amaliy farqlar tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida korporativ boshqaruvning strategik yo‘nalishlari, aktsiyadorlar manfaatlarini himoya qilish va shaffoflikni ta’minlashdagi o‘rni, moliyaviy boshqaruvning esa operatsion darajadagi resurslarni optimallashtirish va foyda marjasini oshirishga qaratilgan funksiyalari qiyoslanadi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotining hozirgi bosqichida ushbu ikki tizimning o‘zaro integratsiyalashuvi korxona barqarorligiga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqidagi xulosalar keltirilgan.