MOLIYAVIY HISOBOT ELEMENTLARINING NAZARIY ASOSLARI VA ULARNING XO‘JALIK YURITUVCHI SUBYEKTLAR FAOLIYATIDAGI AHAMIYATI - Bositova Samiya Bahodir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada moliyaviy hisobot elementlarining nazariy asoslari, ularning iqtisodiy mazmuni hamda xo‘jalik yurituvchi subyektlar faoliyatidagi ahamiyati tahlil qilingan. Aktivlar, majburiyatlar, kapital, daromad va xarajatlarning mohiyati, ularni tan olish va baholash tamoyillari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, moliyaviy hisobot elementlarining o‘zaro bog‘liqligi hamda korxonaning moliyaviy holatini baholashdagi roli asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida moliyaviy hisobot elementlarining to‘g‘ri aks ettirilishi boshqaruv qarorlarini qabul qilishda muhim omil ekanligi aniqlangan.