SANOATDA EKOLOGIK XAVFSIZLIK VA INDUSTRIAL RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Amirov Farrux Sobir o‘gʻli; Kaimbekova Aydana Alimbayevna; Mirkomilov Shuxrat Miromilovich; Lutfullayeva Nargiza Boxodirovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Ushbu maqolada sanoatda ekologik xavfsizlikni ta’minlash va industrial rivojlanishning zamonaviy tendensiyalari tahlil qilingan. Tadqiqotda sanoat korxonalarining atrof-muhitga ta’siri, ekologik xavfsizlikni ta’minlash mexanizmlari hamda barqaror rivojlanish tamoyillari o‘rganilgan. Shuningdek, yashil iqtisodiyot, chiqindilarni qayta ishlash texnologiyalari, energiya samaradorligini oshirish va ekologik standartlarni joriy etish kabi zamonaviy yondashuvlarning sanoat rivojlanishidagi o‘rni yoritilgan. Ishda global industrial jarayonlar va ekologik muammolar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinib, ekologik xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar berilgan.