ZAMBURUG‘LI KASALLIKLARNI DAVOLASHDA QO‘LLANILADIGAN AYRIM DORI VOSITALARI TASNIFI VA TIBBIY AMALIYOTGA TADBIQ ETILISHI - Abduvaliyeva Muhabbat Ma’rufjonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamburug‘li kasalliklarni davolashda qo‘llaniladigan ayrim zamonaviy dori vositalarining tasnifi va zamburug‘li kasalliklarning turi bo‘yicha dori vositari ta’sir mexanizmi, qo‘llanilayotgan zamonaviy vositalarning ijobiy va salbiy ta’siri, ayrim dori vositalarining tibbiyot amaliyotiga joriy etilish tarixi va zamburug‘li kasalliklarni davolashda xalq tabobati usullarining afzalliklari haqida ma’lumotlar keltirilgan.