MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA NUTQ BUZILISHLARINI LOGORITMIKA ASOSIDA KORREKSIYALASH SAMARADORLIGI - Solijonova Gulshanoy Javlonbek qizi; M.U.Xamidova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda nutq buzilishlarini logoritmika usullari asosida korreksiyalash samaradorligi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Logoritmikaning nutq, harakat va musiqiy ritm uyg‘unligiga asoslangan kompleks metod sifatidagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot natijalari logoritmik mashg‘ulotlarning nutq rivojiga ijobiy ta’sirini ko‘rsatadi.