MAGNIT MAYDON VA UNING TEXNOLOGIYADAGI O‘RNI - Raupova Raxima (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada magnit maydon tushunchasi, uning fizik tabiati, xossalari va zamonaviy texnologiyadagi qo‘llanilish sohalari keng yoritilgan. Magnit maydonning elektr toki bilan o‘zaro bog‘liqligi, sanoat, tibbiyot, transport va energetikadagi ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilingan. Maqola fizika o‘qituvchilari va talabalari uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.