JAHON DINLARIDA INSON VUJUDI, ONGI VA RUHINING QIYOSIY-FALSAFIY TAHLILI - Abdumannonov Ziyodullaxon Ixtiyor o‘g‘li; Umarov Ma‘mur Umid o‘g‘li; Ro‘ziyev Navro‘z Ixtiyor o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola insonning uchlamchi tabiati — vujud, ong va ruhning oltita yirik diniy-falsafiy tizimdagi (Islom, Xristianlik, Yahudiylik, Buddizm, Shamanizm, Daosizm) talqinini o’rganishga bag’ishlangan. Tadqiqotning maqsadi ushbu ta’limotlarning inson neyrofiziologiyasi, kognitiv jarayonlari va metafizik mohiyatiga bo’lgan yondashuvlarini qiyosiy tahlil qilishdan iborat. Tahlillar natijasida inson salomatligi va ruhiy komilligining diniy asoslari ilmiy-falsafiy nuqtai nazardan ochib beriladi.