TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDAGI GLOBAL TENDENSIYALAR: AKADEMIK AN’ANALARDAN RAQAMLI VA INNOVATSION YONDASHUVLARGACHA - Alimova Gulsevar Shuxrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy tasviriy san’at ta’limining ustuvor yo‘nalishlari, xalqaro tajribada qo‘llanilayotgan innovatsion metodikalar va ularning akademik maktab an’analari bilan uyg‘unligi masalalari tadqiq etiladi. Global ta’lim transformatsiyasi sharoitida raqamli texnologiyalarning (digital art) o‘rni, steam yondashuvi va kreativlikni rivojlantirishning pedagogik mexanizmlari tahlil qilingan. Maqola san’atshunos pedagoglar, tadqiqotchilar va talabalar uchun metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.