BOSHLANG’ICH SINFLARDA INGLIZ TILI DARSLARIDA O’QUVCHILARNING KOMMUNIKATIV SAMARADORLIGINI RIVOJLANTIRISH - Joldasbaeva Ayzada Baxram qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda ingliz tili darslarida o‘quvchilarning kommunikativ samaradorligini rivojlantirish masalalari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda kommunikativ yondashuvning nazariy asoslari, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni va samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning og‘zaki nutq ko‘nikmalarini shakllantirish, interaktiv metodlar, rolli o‘yinlar, juftlik va guruh ishlari orqali tilni amaliy qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirish usullari ko‘rib chiqiladi. Maqolada boshlang‘ich ta’lim bosqichida yosh xususiyatlarini inobatga olgan holda, kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qiluvchi innovatsion metod va texnologiyalar tahlil qilinadi. Natijada, o‘quvchilarning til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish va real kommunikativ vaziyatlarda samarali muloqot qilish ko‘nikmalarini shakllantirishga qaratilgan ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqiladi.