O’ZBEKISTON IJTIMOIY SIYOSATLARI - Mammadiyev Muhammadyusuf Farxod o‘g‘li; Mominova Dildora Dilshadovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: O’zbekistonning ijtimoiy siyosatlari mamlakat rivojlanishining muhim ustunlaridan biridir. Ushbu siyosatlar aholi farovonligini oshirish, ijtimoiy himoyani kuchaytirish va barqaror taraqqiyotni ta’minlashga qaratilgan. So’nggi yillarda amalga oshirilgan islohotlar ijtimoiy sohada sezilarli o’zgarishlarga olib keldi, biroq ayrim muammolar hal etilishi lozim. Mazkur maqola O’zbekistondagi ijtimoiy siyosatlarning hozirgi holati, samaradorligi va kelajakdagi yo’nalishlarini tahlil qiladi.