SHAXSNING PSIXIK RIVOJLANISHIDA TEMPERAMENT VA XARAKTERNING AHAMIYATI - Mamasoliyeva Gulnavoz Abrorbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Temperament va xarakter — shaxsning psixik rivojlanishi, xulq-atvori va faoliyat jarayonini belgilab beruvchi muhim psixologik xususiyatlardir. Ushbu maqolada temperament va xarakter tushunchalarining ilmiy-nazariy mohiyati, ularning bir-biri bilan o‘zaro bog‘liqligi hamda shaxsning individual-psixologik qirralarini shakllantirishdagi o‘rni tizimli ravishda yoritiladi. Shuningdek, temperamentning tug‘ma biologik asoslari va xarakterning ijtimoiy tarbiya, muhit hamda hayotiy tajriba ta’sirida shakllanishi tahlil qilinadi.