O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA INFLYATSION TARGETLASH SHAROITIDA INFLYATSIYANI BOSHQARISH MEXANIZMLARINING SAMARADORLIGI - Sindarov Shuhrat Keldiyorovich; Xudayberdiyev Mansur O’tkir o’g’li; Ro’zimboyev Ruslon Hamid o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida inflyatsion targetlash rejimi sharoitida inflyatsiyani boshqarish mexanizmlarining samaradorligi tahlil qilinadi. Inflyatsiyaning iqtisodiy mohiyati, uning shakllanish omillari hamda Markaziy bank tomonidan qo‘llanilayotgan pul-kredit siyosati instrumentlarining amaliy ta’siri yoritiladi. Shuningdek, inflyatsion targetlash strategiyasining joriy etilishi natijasida narxlar barqarorligini ta’minlash, pul massasini tartibga solish va iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlashdagi o‘rni ilmiy jihatdan o‘rganiladi. Maqolada O‘zbekiston Respublikasining so‘nggi yillardagi inflyatsiya ko‘rsatkichlari dinamikasi tahlil qilinib, mavjud muammolar aniqlanadi hamda inflyatsiyani boshqarish mexanizmlarini yanada takomillashtirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari makroiqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda monetar siyosat samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.