MENINGIT: ETIOLOGIYA, PATOGENEZ, KLINIK BELGILAR VA DAVOLASH - Namozova Gulasal Mamadjonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya (O‘zbek tilida): Meningit — bosh va orqa miya pardalarining yallig‘lanishi bilan kechadigan og‘ir yuqumli kasallikdir. Ushbu maqolada meningitning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, diagnostika usullari hamda zamonaviy davolash tamoyillari ilmiy asosda yoritilgan. Kasallikning erta aniqlanishi va to‘g‘ri davolash usullari bemor hayotini saqlab qolishda muhim ahamiyatga ega.