MIRZO ULUG’BEKNING PEDAGOGIK G’OYALARI VA TA’LIM RIVOJIDAGI XIZMATLARI - Karimova Zuhra Husanboy qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mirzo Ulug’bek (1394–1449) — nafaqat ulug’ olim va davlat arbobi, balki o’z davrining buyuk pedagogi hamdir. Ushbu maqolada uning ta’lim sohasidagi islohotlari, Samarqand madrasasining ilmiy markaz sifatida ahamiyati, o’qitish uslubi va pedagogik falsafasi tahlil qilinadi. Mirzo Ulug’bekning pedagogik merosida ilm-fanning erkin rivojlanishiga e’tiqod, amaliy va nazariy bilimlarni birlash tirish hamda ilm odamlariga e’zoz ko’rsatish g’oyalari markaziy o’rin tutadi.