ANALITIK QISMLARI N-DARAJALI KO’PHADLARDAN IBORAT BO’LGAN BIANALITIK FUNKSIYANING YAGONA KO’RINISHI. KVADRAT KO’PHADLI BIANALITIK INTERPOLYATSIYA MASALASI VA UNING YECHIMI - Tojiyev O.Y. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada analitik qismlari m-darajali ko’phadlardan tashkil topgan bianalitik funksiyaning yagona ko’rinishini aniqlash , xususan , kvadrat ko’phadli bianalitik interpolyatsiya masalasi qaralgan. Bianalitik funksiyaning umumiy ko’rinishi shaklida ifodalanib , uning analitik tarkibiy qismlari va kvadrat ko’phadlar orqali aniqlanishi ko’rsatildi. Berilgan uchta interpolyatsiya nuqtalari asosida analitik qismlarning koeffitsientlarini topish uchun Vandermonde tipidagi matritsaga asoslangan chiziqli tenglamalar sistemasi tuzildi va u Kramer usuli yordamida yechildi. Shuningdek , bianalitik funksiyaning ikkinchi tarkibiy qismi uchun yangi qiymatlar kiritilib , mos chiziqli sistema hosil qilindi va uning yechimi orqali umumiy funksiya tiklandi.Keltirilgan misol yordamida nazariy natijalar amaliy jihatdan tasdiqlandi hamda kvadrat ko’phadli bianalitik interpolyatsiya masalasining konstruktiv yechimi namoyish etildi.