TASK-BASED LANGUAGE TEACHING (TBLT) TEXNOLOGIYASINING INGLIZ TILINI O‘QITISHDAGI ROLI VA AMALIY QO‘LLANILISHI - Mamasidiqova Hafiza Mashrabboy qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Task-Based Language Teaching (TBLT) – topshiriqqa asoslangan til o‘qitish texnologiyasining mohiyati, nazariy asoslari hamda ingliz tilini o‘qitish jarayonidagi roli atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqotda TBLT texnologiyasining kommunikativ yondashuvdan farqli jihatlari, tarkibiy bosqichlari (oldindan vazifa, vazifani bajarish va vazifadan keyingi bosqich) hamda zamonaviy ta’lim muhitida ushbu texnologiyaning amaliy qo‘llanilish imkoniyatlari yoritib berilgan. Maqola muallifi pedagogik kuzatish, anketa-so‘rovnoma va qiyosiy tahlil usullaridan foydalangan holda, TBLT yordamida talabalarning og‘zaki nutq ko‘nikmalari, leksik zaxirasi va kommunikativ kompetensiyasi sezilarli darajada rivojlanishini ko‘rsatib bergan. Xulosa qismida TBLT texnologiyasini O‘zbekistonning barcha ta’lim muassasalarida samarali joriy etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.