“ОДАМ САВДОСИ БИЛАН БОҒЛИҚ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ҲУҚУҚИЙ МОҲИЯТИ ВА МАХСУС ПРОФИЛАКТИКАСИ” - Муродов Мустафо Бекзоджон ўғли; Ниматов Шерзод Ниматжонович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада одам савдоси билан боғлиқ ҳуқуқбузарликларнинг ҳуқуқий моҳияти, асосий турлари ва келиб чиқиш сабаблари таҳлил қилинган. Шунингдек, Ўзбекистонда мазкур жиноятга қарши курашишнинг ҳуқуқий ва институционал асослари, махсус профилактика чоралари, ички ишлар органлари ҳамда давлат ва жамоат ташкилотлари ҳамкорлиги ёритилган. Жабрланувчиларни ҳимоя қилиш ва реабилитация қилиш механизмлари ҳамда профилактика самарадорлигини ошириш йўналишлари илмий жиҳатдан асосланган.