O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI JINOYAT QONUNCHILIGIDA VOYAGA YETMAGANLAR JINSIY DAXLSIZLIGINI TA’MINLASHNING YANGI BOSQICHI: YUTUQ VA MUAMMOLAR - Qurbonova Nilufar Jaxongir qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annnotatsiya. Mazkur maqolada voya yetmaganlarning jinsiy daxlsizligiga qarshi jinoyatlarning jinoyat-huquqiy tavsifi, ularning iltimoiy xavflilik darajasi hamda voyaga yetmaganlarning oiladagi huquqlari va xalqaro huquqiy asoslar, bu boradagi statistik ko’rsatikichlar tahlil qilingan. Shuningdek, tergov jarayonida voyaga yetmaganlarga doir muammolar yoritilgan.