SURXONDARYO VILOYATI GEOGRAFIK O‘RNINING IJTIMOIY TARAQQIYOTGA TA’SIRI - Bozorov Samandar Oʻtkir oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Surxandaryo viloyati o’zining geografik o’rni va tabiiy resurslari tufayli ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishda muhim rol o’ynaydi. Viloyat neft, gaz, toshko‘mir, polimetall ruda va kimyoviy tuzlar bilan boy bo‘lib, bu resurslar uning iqtisodiy o‘sishiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqotda ushbu tabiiy resurslardan foydalanish, yangi neft, gaz va toshko‘mir konlarini rivojlantirish orqali viloyatning iqtisodiy-geografik ahamiyatini yaxshilashdagi rolini ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, kimyo sanoati va qurilish materiallari sanoatini rivojlantirish imkoniyatlari mavjud bo‘lib, bu viloyatning ijtimoiy va iqtisodiy barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot, Surxandaryo viloyatida resurslarni yanada samarali foydalanish orqali barqaror rivojlanishni ta’minlash zarurligini ta’kidlaydi.