BOLALARDAGI AQLIY RIVOJLANISH BUZILISHIGA SABAB BOʻLUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Rahmonova Adiba Ne'matillo qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarda aqliy rivojlanish buzilishiga olib keluvchi psixologik omillar, ularning kelib chiqish sabablari hamda bu holatning oldini olish yo‘llari yoritiladi. Bola psixik rivojlanishi murakkab jarayon bo‘lib, unga oilaviy muhit, tarbiya uslubi va ijtimoiy omillar bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada shuningdek, psixologik profilaktika va erta aniqlashning ahamiyati tahlil qilinadi.