BOLALARDA OʻQISHGA NISBATAN IJOBIY MOTIVATSIYANI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Azimova Ma’mura Maratovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada bolalarda o‘qishga nisbatan ijobiy motivatsiyani shakllantirish va oshirishning psixologik jihatlari yoritiladi. O‘quv motivatsiyasi bolaning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi, ichki ehtiyoji va faolligini belgilab beradi. Maqolada oila, maktab va psixologik muhitning ta’siri ham tahlil qilinadi.