SIYDIK-TOSH KASALLIKLARINI TASHXISLASHDA KT NING DIAGNOSTIK AHAMIYATI - Majidova Zinnura Azizjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada siydik-tosh kasalliklarini tashxislashda kompyuter tomografiyaning (KT) diagnostik ahamiyati o‘rganilgan. Siydik yo‘llarida toshlarning joylashuvi, o‘lchami va zichligini aniqlashda KT usulining yuqori aniqligi va sezgirligi tahlil qilingan. Tadqiqotda KTning boshqa diagnostik usullar, xususan ultratovush va rentgen tekshiruvlariga nisbatan ustunliklari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, KT yordamida asoratlarni erta aniqlash va davolash taktikasini to‘g‘ri tanlash imkoniyati yoritilgan. Natijalar KT usulining siydik-tosh kasalligini aniqlashda muhim va ishonchli diagnostik vosita ekanligini tasdiqlaydi.