YO’G’ON ICHAK SARATONI DIAGNOSTIKASIDA IRRIGOSKOPIYANING IMKONIYATINI BAHOLASH - Xojiahmedov Behruzbek Jasurbek o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya.Yo‘g‘on ichak saratoni dunyo bo‘yicha keng tarqalgan onkologik kasalliklardan biri hisoblanadi. Kasallikni erta aniqlash davolash samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada irrigoskopiyaning yo‘g‘on ichak saratonini aniqlashdagi diagnostik imkoniyatlari baholandi. Tadqiqot davomida irrigoskopiya orqali ichak devoridagi deformatsiyalar, torayishlar va o‘sma jarayonlariga xos radiologik belgilar tahlil qilindi. Natijalarga ko‘ra, irrigoskopiya ichak bo‘shlig‘idagi patologik o‘zgarishlarni aniqlashda muhim diagnostik usullardan biri ekanligi aniqlandi.