YOSHLARNI KASB TANLASHLARIDA OʻZINI ANGLASH KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK OMILLARI - Shadmanova Muslimaxon Djamaliddinovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Yoshlarni kasb-hunarga yo‘naltirish psixologik va pedagogik omillar uyg‘unligiga asoslanadi. Individual yondashuv va to‘g‘ri yo‘naltirish orqali yoshlarning kelajak kasbini ongli ravishda tanlashiga erishish mumkin.Kalit so‘zlar: kasb-hunar, kasbga yo‘naltirish, psixologik omillar, pedagogik omillar, qobiliyat, qiziqish, motivatsiya, o‘quvchi yoshlar.