ANDIJON SHAHRIGA KIRUVCHI YO’LLARDA YUKLI TRANSPORT ULUSHINING OQIM ZICHLIGIGA TA’SIRI - S.Abdusalimov; M.Xaydarov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Maqolada Andijon shahriga kiruvchi asosiy transport korridorlarida yukli transport vositalarining (yuk mashinalari, tirkamali yuk mashinalari va avtobuslari) umumiy oqim zichligiga ta’siri miqdoriy jihatdan tahlil qilingan. HCM 2010 metodologiyasi asosida Passenger Car Equivalent (PCE) koeffitsientlari qo’llanilgan. 2024-yil davomida olib borilgan maydon tadqiqotlari natijasida A-373 (Toshkent yo’nalishi), A-371 (Namangan yo’nalishi) va M-34 (Qo’qon yo’nalishi) korridorlarida yukli transport ulushining 5% dan 30% gacha o’zgarishi sharoitida LOS (Level of Service) ko’rsatkichlarining o’zgarishi kuzatildi. Olingan natijalar yo’l o’tkazish qobiliyatini oshirish va yukli transport tartibiga oid tavsiyalar bilan yakunlanadi.