OILA VA MAKTAB HAMKORLIGINING O‘QUVCHI TARBIYASIDAGI O‘RNI - Turdiyeva Shoxidaxon Anvardjanovna; Erkinova Dilrabo Dilshodbek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oila va maktab hamkorligining o‘quvchi tarbiyasidagi muhim o‘rni yoritilgan. Unda bolaning ma’naviy, axloqiy va intellektual rivojlanishida ota-onalar hamda pedagoglarning o‘zaro hamkorligi asosiy omillardan biri ekanligi tahlil qilinadi. Shuningdek, oilaviy tarbiya va maktab ta’limining uyg‘unligi o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishi, odob-axloqi, ijtimoiy faolligi va kelajakdagi muvaffaqiyatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi haqida fikr yuritiladi. Maqolada oila va maktab o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlash yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan.