MAKTAB O‘QUVCHILARIDA STRESS VA UNI BOSHQARISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Xujayarova Nafisa Normaxamadovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida stress holatining yuzaga kelish sabablari, uning psixologik va fiziologik belgilari hamda stressni boshqarishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda stressga chidamlilikni oshirish, emotsional barqarorlikni shakllantirish va maktab psixologi faoliyatida qo‘llaniladigan amaliy psixologik yondashuvlar tahlil qilingan. Maqolada o‘quv jarayonida yuzaga keladigan psixologik zo‘riqishlarni kamaytirish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan bo‘lib, bu pedagoglar va psixologlar uchun amaliy ahamiyatga ega.