O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI JINOYAT-PROTSESSUAL QONUNCHILIGINI MODERNIZATSIYA QILISH: INSONPARVARLIK VA RAQAMLI ISLOHOTLAR TAHLILI - Eliboyev Hayitmurod Jonibek o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat-protsessual kodeksiga so‘nggi yillarda kiritilgan konseptual o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Xususan, dalillar tushunchasiga "faktik ma’lumotlar" terminining kiritilishi, raqamli dalillarning huquqiy maqomi hamda ushlab turish muddatini hisoblashning yangi tartibi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, uy qamog‘i ehtiyot chorasini qo‘llashda inson hayoti ustuvorligi va sud nazoratini kuchaytirish masalalari ilmiy asoslab berilgan. Maqola yakunida ushbu islohotlarning sud-huquq tizimini insonparvarlashtirishdagi ahamiyati haqida xulosalar keltirilgan.