INKLYUZIV TA’LIMDA SURDOTARJIMONLARNING O‘RNI - Qahramonova Iroda (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya : Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim tizimida surdotarjimonlarning o‘rni, vazifalari hamda pedagogik ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Eshitishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning umumta’lim muassasalarida sifatli ta’lim olishi, ijtimoiy integratsiyasi va kommunikativ rivojlanishida surdotarjimonlarning tutgan o‘rni yoritiladi. Shuningdek, surdotarjimonlarning pedagogik-psixologik ko‘mak, axborotdan teng foydalanishni ta’minlash va o‘quvchilarning akademik faolligini oshirishdagi ahamiyati xorijiy hamda mahalliy olimlar qarashlari asosida tahlil etiladi. Maqolada surdotarjimonning inklyuziv ta’limdagi pedagogik hamkor sifatidagi faoliyati ochib berilgan.