OILADA AXLOQIY TARBIYANI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI - Tursunova Madinaxon Baxtiyorjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada oilada axloqiy tarbiyani shakllantirishning asosiy yo‘llari, uning jamiyat rivojidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Oilaning bola shaxsini shakllantirishdagi birlamchi tarbiya maskani ekani, ota-ona namunasi, muloqot madaniyati hamda milliy va ma’naviy qadriyatlarning ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda axloqiy tarbiyani kuchaytirish zarurati va bu boradagi dolzarb muammolar ko‘rib chiqiladi. Maqolada oilaviy muhitda axloqiy fazilatlarni shakllantirishga yordam beruvchi amaliy yo‘llar hamda tavsiyalar beriladi