O`ZBEKISTONDA OILAVIY ZO`RAVONLIK VA UNING OQIBATLARI - Obidjonov Ozodbek Oybek o'g'li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekistonda oilaviy zoʻravonlik muammosi, uning turlari, kelib chiqish sabablari hamda jamiyatga salbiy taʼsiri tahlil qilingan. Shuningdek, oilaviy zoʻravonlikning huquqiy asoslari, statistik koʻrsatkichlari va uni oldini olish boʻyicha takliflar yoritilgan. Muallif oiladagi sogʻlom muhit jamiyat taraqqiyotining muhim omili ekanligini taʼkidlaydi.