БАКАЛАВРИАТ ТАЪЛИМ ЙЎНАЛИШИДА ТАЪЛИМ ОЛАЁТГАН ТАЛАБАЛАРНИНГ ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СПОРТ МАШҒУЛОТЛАРИДАГИ АСОСИЙ ПРИНЦИПЛАР - Х.Р.Ахмедов (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Бугунги кунда олий таълим тизимида юқори малакали кадрлар тайёрлаш жараёни нафақат интеллектуал салоҳият, балки талабаларнинг жисмоний тайёргарлиги ва соғлом турмуш тарзини шакллантиришни ҳам назарда тутади. Замонавий таълим шароитида талабаларнинг кундалик фаолияти юқори даражадаги ақлий меҳнат ва гиподинамия (ҳаракат камлиги) билан характерланади. Бундай ҳолатда жисмоний тарбия ва спорт машғулотлари талабаларнинг иш қобилиятини тиклаш, иммунитетини ошириш ва касбий кўникмаларини жисмоний жиҳатдан қўллаб-қувватлашнинг асосий воситаси бўлиб хизмат қилади.