THE ARTISTIC FUNCTION OF NATURE DESCRIPTIONS IN MODERN UZBEK LITERATURE - Razzaqova Madinaxon Iqboljon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotida tabiat tasvirlarining badiiy vazifasi tahlil qilinadi. Tabiat manzaralari asarlarda nafaqat estetik unsur, balki qahramon ruhiyati, ichki kechinmalari va muallif g‘oyasini ifodalovchi muhim badiiy vosita sifatida o‘rganiladi. Maqolada peyzaj tasvirlari orqali inson va tabiat o‘rtasidagi uyg‘unlik, ruhiy holat va ijtimoiy muammolarning badiiy talqini yoritilgan.