ALISHER NAVOIYNING "XAZOYIN UL-MAONIY" DEVONIDAGI G‘AZALLARIDA "TALMEH" SAN’ATINING BADIIY FUNKSIYASI - Gʻaniyeva Muslimaxon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Alisher Navoiyning "Xazoyin ul-maoniy" kulliyotidagi g‘azallarda talmeh san’atining qo‘llanilish mahorati tadqiq etiladi. Muallif tarixiy-mifologik va diniy ishoralarning lirik matndagi badiiy vazifalarini matniy tahlillar orqali ochib beradi.