ABDULLA QAHHORNING ASARLARIDAGI IJTIMOIY MAVZULARNING TAHLILI VA BUGUNGI KUNDAGI DOLZARBLIGI - Tashpulatov Shukurullo; Oybek Rashidov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Mazkur maqolada Abdulla Qahhor asarlarida yoritilgan ijtimoiy mavzular va ularning bugungi kundagi dolzarbligi tahlil qilinadi. Adibning “O‘g‘ri”, “Ayb kimda”, “San’atkor”, “Adabiyot muallimi”, “O‘jar” hamda “Dahshat” kabi asarlarida korrupsiya, loqaydlik, tarbiya masalasi, savodsizlik, manmanlik, ayollar taqdiri va zo‘ravonlik singari muammolar badiiy mahorat bilan tasvirlanganligi ochib beriladi. Shuningdek, ushbu asarlarda ilgari surilgan g‘oyalar hozirgi jamiyat hayoti bilan qiyoslanib, yozuvchi ijodining tarbiyaviy va ma’naviy ahamiyati yoritiladi. Maqolada Abdulla Qahhor ijodining haqiqatparvarlik va tanqidiy ruh orqali jamiyatni fikrlashga undovchi jihatlari ko‘rib chiqiladi.