IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA AHOLI DAROMADLARINI OSHIRISHNING INSTITUTSIONAL VA IQTISODIY MEXANIZMLARI - Mahmudov Elmurod Erkinjon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada iqtisodiyotni raqamlashtirish orqali aholi bandligi va daromadlarini oshirish yo‘nalishlari tahlil qilingan. Unda IT-ta’lim, masofaviy bandlik, elektron tijorat, raqamli moliyaviy xizmatlar va internet infratuzilmasining aholi daromadlarini shakllantirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar yangi ish o‘rinlari yaratish, qo‘shimcha daromad manbalarini kengaytirish va hududiy daromadlar tafovutini kamaytirishning muhim omili sifatida baholangan.